Toomas Voll pälvis Pärnu muusika aastapreemia

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Voll oli Pärnu laulupidude 110. aastapäevale pühendatud koorigalaõhtu „Ajavoogude sees“ kunstiline juht ning Pärnu kolledži amfiteater osutus põnevaks kontserdipaigaks.
Toomas Voll oli Pärnu laulupidude 110. aastapäevale pühendatud koorigalaõhtu „Ajavoogude sees“ kunstiline juht ning Pärnu kolledži amfiteater osutus põnevaks kontserdipaigaks. Foto: Ants Liigus

Pärnu linn määras tänavuse muusika aastapreemia koorijuhile ja lauluõpetajale Toomas Vollile.

Preemia määramisel tunnustati Volli kui Pärnu laulupidude 110. aastapäevale pühendatud koori-galaõhtu „Ajavoogude sees“ kunstilist juhti ja muusikapedagoogi, kelle õpilased on saavutanud tänavu konkurssidel kõrgeid kohti.

Voll on staažikas muusikapedagoog, kes muusikat ja laulmist õpetanud kogu elu. Praegu juhib ta Pärnu neidudekoori Argentum Vox, lastekoori Pärnu Piigad, Viljandimaa kammerkoori ja üle-eestilise neidudekoori Leelo vilistlaskoori, peale selle õpetab soliste. Ta on olnud mitme noorte laulupeo- ning üldlaulupeo üldjuht ja liigijuht.

Volli laulustuudio lastekoor Pärnu Piigad sai kulddiplomi aprillis Bratislavas mainekal rahvusvahelisel koorikonkursil “Slovakia Cantat” ja mais tunnistati Volli juhitud ansambel Viisipidajannad VIII Pärnu rahvusvahelisel koorifestivalil kulddiplomi vääriliseks.

Hansapäevadel Pärnu kolledži amfiteatris toimunud meeldejääval koorigalaõhtul “Ajavoogude sees“, mille kunstiline juht oli Toomas Voll, astus üles üle 400 laulja.

“Neid kahte tööd - kollektiivide ettevalmistust konkursiks ja lauluöö korraldamist - ei saa omavahel võrrelda,” leidis Voll. “Mõlemad olid väga mahukad ja võrdselt tähtsad. Muusikapreemiat saada oma kodulinnas on muidugi väga meeldiv, olen Pärnu muusikamaastikul päris kaua keerelnud ja ilmselt siis preemiamäärajad leidsid, et mul on oma panus siia antud. Ma ei tee tööd iialgi preemiate pärast, ajan ikka oma rida, aga tore, kui märgatakse.”

Pärnu linnavalitsus annab muusikapreemiat välja 2002. aastast. Aastapreemia saab Pärnus töötav helilooja, interpreet, muusikakollektiiv või muusikasündmuse korraldaja, kes on oluliselt rikastanud Pärnu muusikaelu. Varasematel aastatel on selle tunnustuse pälvinud MTÜ Pärnu David Oistrahhi Festival, Karin Veissmann, Pärnu linnaorkester, Rein Vendla, Anne Uusna, Ave Sopp ja Marek Talts.

Preemia antakse Vollile üle reedel, rahvusvahelisel muusikapäeval Pärnu kontserdimajas enne kontserdi ja ooperigalaõhtu “Generatsioon XXXL“ algust. Preemia suurus on 12 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles