Pärnu maavalitsuses tutvustatakse tuuleenergeetika planeeringu eskiisi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Henn Soodla

Homme toimub Pärnu maavalitsuse saalis Pärnumaa tuuleenergeetika planeeringu eskiislahenduse avalik arutelu.

Planeeringulahenduses on välja toodud võimalikud elektrituulikute arendusalad ja -piirkonnad, mis on välja valitud sobivusanalüüsi alusel.

Tegemist on esialgsete piirkondadega, mida saab soovi korral täpsustada ja muuta. Elektrituulikute arendusalasid on sisuliselt kahte liiki: elektrituulikute arendusala ettepanek ja elektrituulikute arendusala ettepanek, millel puudub kohaliku omavalitsuse heakskiit.

Pärnu maakonnas on esialgselt välja valitud 66 ala, mis kokku moodustavad 37 arenduspiirkonda.

Iga ala sobivust on analüüsitud 31 kriteeriumi alusel. Sobivate alade leidmiseks on kasutatud puhvreid, näiteks elamute ümber on puhvertsooni ulatus üks kilomeeter.

Sauga valla puhul on planeeringukaardile kantud valla üldplaneeringus (hetkel esitatud maavanemale teistkordseks järelevalveks) pakutud tuuleenergeetika arendusalad.

Vastavalt planeerimisseadusele kaalutakse maakonnaplaneeringu koostamise käigus kõiki esitatud ettepanekuid, lõplik lahendus valmib koostöös kõikide osapooltega.

Planeeringumaterjalidega on võimalik tutvuda Pärnu maavalitsuse veebilehel ja planeeringu internetiportaalis.

Pärnumaa tuuleenergeetika planeeringu eskiislahenduse avalik arutelu algab maavalitsuse teise korruse saalis keskpäeval.

Arutelul esinevad sõnavõttudega Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni esindaja Tuuliki Kasonen-Lins, kes räägib töötavatest tuuleparkidest; Eesti Energia ASi Taastuvenergia Ettevõtet esindav Ando Leppiman, kes räägib taastuvenergeetikast ja tuuleparkide planeerimisest ning Aulepa tuulepargist; samuti TTÜ elektroenergeetika instituudi dotsent Rein Oidram, kelle jututeemaks on tuuleenergeetika sõlmküsimused.

Pärast tuulenergeetika teemaplaneeringu eskiisi tutvustamist saab selle kohta teha ettepanekuid ja toimub arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles