Lasertool napsas Rootsi äriauhinna

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AQ Lasertool OÜ pakub tööd pealt 150 inimesele.
AQ Lasertool OÜ pakub tööd pealt 150 inimesele. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa metallitööstusettevõte AQ Lasertool OÜ tunnistati kõige kiiremini kasvavaks Rootsi ettevõtteks Eestis.

Jätkusuutlikku kasvu nii käibes, kasumis kui töötajate arvus näidanud Lasertool pälvis nimetatud tunnustuse Tallinna tehnikaülikoolis konverentsil “Rootsi äriauhind 2010”.

Stockholmi börsil noteeritud kontserni Aros Quality Group AB tütarettevõtte Lasertool käibenumbrid avaldavad tõepoolest muljet, ulatudes möödunud aastal 163,5 miljoni kroonini.

Tänavu aastaks seadis ettevõte eesmärgi kasvatada käivet neljandiku võrra ning jõuda 200-miljonise käibeni. Seda tänu ettevõttele omistatud, spetsiaalselt raudteeveermiku osade tootmise sertifikaadile, mis võimaldab neil Bombardier’ kõrval pakkuda oma toodangut teistelegi Euroopas tegutsevatele raudteetööstuse ettevõtetele. Samuti on Lasertooli kliendid Scania, Volvo ja ABB.

Ajal, kui paljud ettevõtted olid sunnitud oma töötajaskonda koomale tõmbama, kasvas Lasertooli palgaliste arv möödunud aastal 117-lt 138ni. Tänavused plaanid nägid ette töötajate arvu kasvatamist veel 15 inimese võrra. Kas ja kuidas see on õnnestunud, ei olnud ettevõtte juhil Ragnar Koppelil aega Pärnu Postimehele selgitada.

Igatahes ei ole rootslaste antud auhind 2003. aastast Audrus tegutseva Lasertooli trofeeriiulil sugugi esimene. Möödunud aastal pälvis firma Pärnumaa parima ettevõtte tiitli ja Pärnumaa Karu auhinna.

Tänavu omistas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Lasertoolile ettevõtluse auhinna välisinvestori kategoorias. Eesti kaubandus-tööstuskoda on aga uudset tehnoloogiat kasutava, töötajaid koolitava ja valla kultuuri- ja spordiüritusi toetava Lasertooli tunnistanud Audru valla parimaks ettevõtteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles