Lepa Kaubakeskuse võlausaldajad saavad tagasi ligi 25 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1986. aastal Pärnu rannas ettevõtlusega alustanud Elmar Lepp lõpetas 2010. aastal eraisiku pankrotiga.
1986. aastal Pärnu rannas ettevõtlusega alustanud Elmar Lepp lõpetas 2010. aastal eraisiku pankrotiga. Foto: Ants Liigus

Kohus kinnitas neljapäeval Pärnu tuntud ärimehe Elmar Lepa pankrotis firma Lepa Kaubakeskus pankrotimenetluses tehtud jaotusettepaneku; võlausaldajad saavad pankrotihalduri sõnul tagasi ligikaudu 25 miljonit krooni.

Lepa Kaubakeskuse pankrotimenetluses leidsid tunnustamist kokku 18 isiku nõuded summas üle 74 miljoni krooni.

Pankrotihaldur Kalev Mägi ütles, et pankrotipesast saavad raha hüpoteegiga tagatud nõuete omanikud vastavalt hüpoteekide järjekohale.

Lepa Kaubakeskuse suuremad võlausaldajad on Swedbank, DnB Nord Banka, varem koos Lepaga äri ajanud Hans H. Luige firma HHL Rühm, ehitusfirma Betoneks Ehitus ning Lepa ja Luige pankrotistunud kinnisvaraarendufirma Suursepa Arendus.

Lepa Kaubakeskus arendas kaubanduskeskust Pärnu turu lähistel. Kaubanduskeskuse kinnistu omandasid mullu detsembris pankrotipesast ligi 26 miljoni krooniga Eften Kinnisvarafond ja Silikaat Grupi tütarettevõte.

Lepa Kaubakeskus pankrotistus 2008. aasta detsembris. Selle aasta jaanuaris kuulutas kohus välja ka Lepa kui eraisiku pankroti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles