Vändra valla lapsed jõuavad peagi õigeks ajaks kooli

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ma ei ole veel lõpuni läbi rääkinud, aga ilmselt hakkab buss varem startima,” tõdes nõunik Arvo Rahu.
“Ma ei ole veel lõpuni läbi rääkinud, aga ilmselt hakkab buss varem startima,” tõdes nõunik Arvo Rahu. Foto: Urmas Luik

Vändra valla Kaansoo ja Suurejõe piirkonna elanikud on kooliaasta algusest olnud hädas õigeks ajaks kooli ja tööle jõudmisega.

Suurejõel elav Urmas Kersten nentis, et augustist muutus hommikuse bussi väljumisaeg kümme minutit hilisemaks. Nõnda on bussijuht pidanud graafikus püsimiseks sõitma ohtlikel täistuuridel ega jää tal aega oodata sedagi, et kõik sõitjad saaksid rahulikult peale ronida, vaid seda on tulnud teha jooksujalu.

Mehe andmeil on juhtunud, et bussijuht on ajavõitmiseks teinud ohtlikke manöövreid, kuna tal pole ristmikel jäänud mahti lasta läbi ülejäänud masinaid.

Augustis, kui õpilased veel hommikust bussi ei kasutanud ja sõitjaid vähem, jõudis buss õigel ajal pärale. Hulluks läinud asi 1. septembrist, kui õppurite pileteid tuli hakata ükshaaval kassaaparaadist läbi laskma.

“See on inimestele stress ja lastele samamoodi. Töötaja võib ju öelda, et buss jäi hiljaks, kuid tööandja ütleb, et see pole tema probleem,” nentis Kersten.

Mulgi Reiside buss viib hommikuti piirkonna elanikke liinil Rae-Vändra-Suurejõe-Kaansoo-Vändra-Pärnu kohale nii, et kell 6.35 alustab buss Vändra valla Paide-poolsest otsast Raelt sõitu Vändra alevi suunas, põigates vahepeal edasi-tagasi Raplamaa poole Võidula külla.

Vändrasse jõuavad selle piirkonna elanikud ja õpilased juba kell 7.12.

Seejärel võtab buss suuna valla Viljandi-poolsesse otsa Juurikaru koolile, Suurejõele ja Kaansoole. Kaansoost astuvad sõitjad bussi peale graafiku järgi kell 7.30. Graafiku järgi peaksid õpilased kella kaheksaks Vändrasse kooli jõudma, kuid jäävad tegelikult hiljaks.

Kohalike elanike kurtmise peale sõitsid eile hommikul bussiga kaasas maavalitsuse ühistranspordi inspektorid ja bussifirma kohalikud juhid. Maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu tõdes, et buss oli jäänud Vändrasse viis minutit hiljaks ja jõudis teel Pärnusse graafikusse.

“Ma ei ole veel lõpuni läbi rääkinud, aga tõenäoline on, et buss hakkab startima varem. See otsus on tehtud, et igal juhul parandus tuleb,” kinnitas Rahu. Ta lisas, et kuna inimesi tuleb sõiduaja muutustest ette teavitada, ei saa seda teha juba esmaspäevast, kuid kindlasti juhtub see lähipäevil. Info muudatuste kohta pannakse üles bussi ja sellekohast teavet saab bussijuhilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles