Kurikael loobib kive Koidula kooli akendesse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula-kooli kunstiklassi aknad visati kividega katki.
Koidula-kooli kunstiklassi aknad visati kividega katki. Foto: Ants Liigus

Viimase paari nädala jooksul on Pärnu Koidula gümnaasium sattunud kahel korral aknalõhkuja või -lõhkujate rünnaku ohvriks, kokku on kividega puruks visatud koolihoone üheksa akent.

Koidula gümnaasium on politseile avalduse teinud selle kohta, et 5. novembri õhtul visati kiviga katki kooli kuus klaaspakettakent. Samuti lõhuti koolimaja aknaid 28. ja 29. oktoobril. Toona lõhuti kokku kolm akent, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Politsei kontrollib akende lõhkumisega seotud infot ja palub kõigil, kes on lõhkumist pealt näinud, sellest teada anda politseile lühinumbril 110.

Koidula gümnaasiumi direktori Rein Egloni sõnul lõhuti esimesel korral Metsa tänava pool asuva ajalooklassi aknad, teisel korral Mai tänava pool asuva kunstiklassi aknad.

„Näha on, et aknad on lõhutud sihilikult. Visatud on suurte kividega, mida seal ümbruses pole. Ilmselt on need akende lõhkumise tarvis kaasa võetud,“ ütles Eglon.

Direktori sõnutsi mängib siin oma osa linnas valitsev pimedus. Koolimaja Metsa tänava poole jäävas küljes linna säästurežiimi tõttu tänavalaternaid ei süüdata.

Eglon ei osanud öelda, kui palju akende vahetamine koolile maksma läheb. „Kui pärast akendevahetust arve saame, siis selgub,“ sõnas ta. Osa arvest tasub kindlustus, kuid omaosaluse peab ikkagi kool kinni maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles