Kodutütred tähistavad Pärnus aastapäeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred. Foto on illustreeriv.
Kodutütred. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Kodutütred tähistavad pidulikult laupäeval, 23. jaanuaril Pärnus hotellis Strand organisatsiooni 84. aastapäeva.

Aastapäeval esineb ainulaadne kodutütarde koor, mis koosneb ainult Pärnumaa ringkonna kodutütardest ning toimub ka retrospektiivne patriootiline pildi sisse minek Kodutütarde loomisest tänapäevani. Kodutütreid tulevad tervitama brigaadikindral Meelis Kiili, Kaitseliidu Pärnumaa maleva malevapealik, Pärnumaa maavanem, Eesti politsei naisühenduse esinaine, Eesti gaidide liidu peagaid ning Kaitseliidu keskjuhatuse esindaja.

Lisaks on tunnustamiseks pidulikule aastapäevale kohale kutsutud ka tublimad liikmed ringkondadest üle Eesti. Aastapäev lõpeb ühise suure tordisöömisega. Üritust viivad läbi Pärnumaa kodutütarde ringkond.

Kodutütred on 19.jaanuaril 1932 aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline skautlik Kaitseliidu noorteorganisatsioon, mille eesmärgiks on kasvatada isamaaliselt meelestatud ausaid, ettevõtlike ja vastutusvõimelisi noori inimesi. Kodutütarde hulka võivad kuuluda kõik neiud vanuses 7-18 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles