Eesti Energia rikkebrigaadid on kõrgendatud valmisolekus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid. Foto on illustreeriv.
Elektriliinid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Energia on viinud lumetormi tõttu rikkebrigaadid kõrgendatud valmisolekusse ja hoiatab, et suurem elektrikatkestuste oht on saartel ning rannikul, samuti metsastes piirkondades.

Rikkebrigaadid kõrvaldavad rikkeid öö läbi, kuid sõltuvalt ligipääsust võib elektriliinide parandamine võtta aega, teatas Eesti Energia pressiesindaja.

Elektrikatkestustest saab teatada, helistades või saates SMSi rikkenumbrile 1343, samuti veebilehe www.energia.ee kaudu, kui on olemas internetiühendus. Jaotusvõrk palub elektrikatkestuse tekkides oodata enne rikkenumbrile helistamist 15-20 minutit, sest selle ajaga jõuab katkestuste info infosüsteemi ja nõnda saab helistaja täpsemat infot rikke seisust.

Rikkenumbrile helistades kuuleb esmalt automaatvastaja infot teadaolevatest riketest helistaja piirkonnas ja nende kõrvaldamise eeldatavast ajast. Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab helistaja piirkonna rikkeinfot, pole vaja rikkest klienditeenindajale teatada, sest selle likvideerimisega tegeldakse.

Kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, tuleb jääda liinile ja helistaja ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Kui helistaja on klienditeenindajale rikkeinfo edastanud, rike registreeritakse ning võetakse rikkebrigaadide tööplaani. Korduvalt ei ole tarvis rikkest teada anda, sest see võib tekitada telefoniliinide ummistumist.

Ulatuslike elektrikatkestuste puhul võib rikketelefoni ootejärjekord pikeneda. Seoses sellega palub Eesti Energia varuda kannatust või kasutada rikkest teatamiseks SMSi ja võimalusel veebilehte. Rikkenumbrile kehtivad operaatorite seatud kõnetasud, lisatasusid neile ei kehtestata.  

Inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, soovitab Jaotusvõrk varuda joogivett ja alternatiivsed valgustusallikaid. Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed välja lülitada, et vältida nende kahjustumist. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, sest juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Veebilehel www.energia.ee olevalt kaardilt saab jälgida keskpinge ja Jaotusvõrgu analüüsitud madalpinge elektririkete hetkeseisu. Info kaardile jõuab ajalise viivitusega ja andmed võivad mõnevõrra reaalsest olukorrast erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles