Saksa tehnoloogiakool avab uue eriala

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool laiendab erialade valikut.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool laiendab erialade valikut. Foto: Urmas Luik

Sügisest saab Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis omandada multimeedia kujundaja elukutse, kaks ja pool aastat kestva multimeedia disaineri õpe põhineb kujundamise erialade riiklikul õppekaval.

Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs ütles, et multimeedia kujundaja eriala lõpetanu saab tehnoloogiakoolist väga mitmekülgseid teadmisi ja oskusi, mis tarvilikud töötamiseks meedias, kultuuri valdkonnas ja ärisektoris.

Õppeprogrammi kuuluvad näiteks üldkompositsiooniõpe, värvus- ja vormiõpetus, kultuuri- ning kunstiajalugu, maalimine, joonistamine ja fotograafia. Tehnilisi ja praktilisi oskusi-teadmisi annavad arvuti- ja kujundusprogrammide õpe, programmeerimine ning loengud reklaamindusest ja majandusest.

Uue eriala avamine toob tehnoloogiakooli teadmisi jagama uusi õppejõude. ”Näiteks kunstiainete õpetamiseks on andnud meile nõusoleku Eesti kunstiakadeemia taustaga, oma töödega teada-tuntud disainerid ja kunstnikud,” lausus Alekõrs. Kunstiainete õpetamine tähendab koolile investeeringuid õppevahenditesse.

Alekõrsi hinnangul leiab avatav eriala Pärnus kindlasti oma niši. “Seda enam, et kunstiõpe on praegu Eestis väga hõredalt kaetud. Pärnus pole seda peaaegu üldse olnud, nii et loominguline eriala on siin igati vajalik ja oodatud,” arvas ta.

Dokumentide vastuvõtt multimeedia disaineri erialale algab juunis. Vastuvõtul arvestatakse matemaatika, informaatika ja ühe võõrkeele hinnet lõputunnistusel. “Riigieksamite tulemusi me ei arvesse ei võta,” toonitas Alekõrs ja lisas, et kuna tegemist on loomingulise õppekavaga, peavad disaineriks pürgijad läbima joonistamiskatse.

Esimesele kursusele võetakse vastu 15 õpilast. Õpe algab 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles