Hahni kool muudab nime

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbert Hahni kool avati 2013. aasta sügisel. Praegu õpib koolis 65 last.
Herbert Hahni kool avati 2013. aasta sügisel. Praegu õpib koolis 65 last. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Alates sügisest kannab Herbert Hahni kool uut nime – Pärnu Waldorfkool.

Kooli pidava MTÜ Herbet Hahni seltsi juhatuse esimehe Heli Müristaja sõnul andis tõuke nime muuta olukord, kus senine nimi ei väljenda kooli pedagoogilist eripära – Waldorfi pedagoogikale põhinemist, samuti aetakse kooli segi Pärnus pikka aega tegutsenud vabakooliga.

Kooli juhataja Villu Mengel toob välja, et uued kooliga liituvad perekonnad ei oska alati Herbert Hahni nimega seostada Waldorfi pedagoogikat ja seetõttu nimevahetus teoks saigi.

Herbert Hahni kool avati 2013. aasta sügisel. Praegu õpib koolis 65 last (1.–4. klassini) ja kool kasvab igal aastal ühe klassi kaupa. Pikemaajaline eesmärk on saada üheksaklassiliseks põhikooliks.

Pärnu Waldorfkool on Eesti vabade Waldorfi koolide ja lasteaedade ühenduse liige ning järgib oma õppetöös Waldorfi koolide traditsioonilist õppekava, mille keskne idee on lapse arenguetappide arvestamine õppetöös. Õppetöös kasutatakse palju kunstilis-praktilist lähenemist ja liikumist – teisisõnu rakendatakse Waldorfi koolides juba enam kui sajandi jagu seda, mida klassikalises pedagoogikas nüüd soositakse kui aktiivõppemeetodeid ja kogemusõpet.

Herbert Hahni nime jääb kandma selts – MTÜ Herbert Hahni Selts, mis on loodud 2012. aastal ja nimetatud Pärnus linnaaednik Carl Wilhelm Hahni peres sündinud Herbert Hahni auks, kes töötas Waldorfi pedagoogika rajaja Rudolf Steineri parema käena. Peale kooli peab selts Pärnus Waldorfi pedagoogikale põhinevat lasteaeda Pauliine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles