Koidula gümnaasiumi ujula jääb suletuks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Koidula gümnaasiumi ujula veest võetud proovid ei vastanud kõikide näitajate suhtes nõuetele ja ujulat veel avada ei saa, teatas terviseamet.

Koidula gümnaasiumi ujula suleti teisipäeval, sest eelmise nädala alguses võetud igakuised veeproovid näitasid, et basseini vesi on reostunud.

Tervisekaitseameti andmetel võib selline vesi tekitada nahalöövet, kõrva- ja silmapõletikke, sooltenakkusi ja kõhulahtisust ning amet käskis ujula sulgeda.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnutsi vahetati basseinides pärast sulgemist kolm neljandikku veest, klooritati ja pesi filtrid läbi. Kuulnud, et basseini vesi on endiselt reostatud, otsustas kool seda veel klooritada ja seista lasta, et filtrid vett puhastada saaks.

Ujula veest võeti neljapäeval uued proovid, mille tulemused selguvad esmaspäevaks. “Luba ujula avamiseks ei anta enne, kui basseiniveele kehtestatud nõuded on täidetud,” kinnitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Koidula gümnaasiumi vesi läks mustaks seetõttu, et basseini kasutati liiga intensiivselt. Kui varem jagunes koormus Raba ja Koidula ujula vahel ühtlaselt, siis mullu otsustas linnavalitsus laste ujumistunnid Raba ujulast ära tuua. Peale Pärnu laste ujumise algõpetuse toimuvad Koidula kooli ujulas spordikooli ujumistreeningud.

Pärast Koidula kooli ujula sulgemist otsustas linnavalitsus Ülejõe gümnaasiumi ja vabakooli õpilaste ujumistunnid sügisest Raba ujulasse viia. Samuti kästi hoida Koidula ujula iga päev tund aega kasutajatest tühjana, et vesi puhastuda saaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles