“Meediamulli” teise vooru võitis Sütevaka

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka võistkond võitis “Meediamulli” teise vooru ja on esikohal ka üldarvestuses.
Sütevaka võistkond võitis “Meediamulli” teise vooru ja on esikohal ka üldarvestuses. Foto: Urmas Luik

Maakondliku võistlussarja gümnaasiumiõpilaste mälumängu “Meediamull 2011” Pärnu piirkonnavooru teine, veebruari mõõduvõtt lõppes Sütevaka humanitaargümnaasiumi napi võiduga Koidula ja Ülejõe gümnaasiumi ees.

11. klasside õpilased mõõtsid teadmisi ja oskusi uudiste tundmises ja meedia ajaloos, kodune ülesanne oli teha pressifoto ühes allkirjaga ning valmistada ette raadiouudis.

Mälumängu juhtis traditsiooniliselt Koidula gümnaasiumi direktori asetäitja kooli- ja klassivälise töö alal Aira Peterson. Noorte meediaalast võimekust hindas þürii, kuhu kuulusid Silvia Sool ja Anu Villmann.

Üheteistkümnendike ettevalmistatud pressifotod sobinuks þürii hinnangul teostuselt kõik ajalehes avaldamiseks. Pildiallkirja mõtte oli kõige paremini ära tabanud Koidula kool.

Ka “Meediamulli” väisanud Pärnu Postimehe fotograaf Urmas Luik arvustas pilte, tõstis esile nende tugevaid külgi ja märkis ära, mis võinuks olla teisiti.

Pressifoto voorust väljusid kõik kolm osavõtjat võrdsete punktidega.

Raadiouudiste ülesehitus oli kõigil kolmel osavõtjal paigas, pisemaid möödapanekuid esines uudistesse pikitud intervjuudes.

Esimese kahe vooru järel juhtis Koidula kool, viimase ehk kiirküsimuste vooruga rebis ette Sütevaka. “Meediamulli” teisel Pärnu piirkonnavooru kohtumisel kogus Sütevaka 17,5, Koidula 16,5 ja Ülejõe gümnaasium 15,5 punkti.

Pärast kaht mälumänguvooru on koolide järjestus sama: juhib Sütevaka 34,5 punktiga, järgnevad Koidula kool 34 ja Ülejõe gümnaasium 24,5 punktiga.

“Meediamulli” eesmärk on arendada meediahuvi, anda õpilastele võimalus võrrelda oma meediateadmisi ja -oskusi.

Pärnumaa eelvooru korraldavad Koidula gümnaasium, ajaleht Pärnu Postimees ja Eesti Raadio Pärnu stuudio ning võistlust võõrustab Koidula kool.

“Meediamulli” järgmine voor leiab aset märtsis. Maakondlik finaal toimub Viljandis 15. aprillil ja selle korraldavad ajaleht Järva Teataja, Kuma raadio, Paide gümnaasium ja Paide kultuurikeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles