“Meediamulli” üldvõit läks Sütevakale

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval toimus Pärnu Koidula gümnaasiumis mälumängu “Meediamull” viimane jõukatsumine, kus selgus maakondlik üldvõitja: 37,5 punktiga osutus Pärnumaa parimaks Sütevaka humanitaargümnaasium.

“Meediamulli” võistlus on kolmeastmeline: esimeses voorus võistlevad 12ndikud, edasi 11. klasside õppurid. Viimases gümnaasiumiõpilastele mõeldud mälumängu voorus võistlesid üleeile 10. klasside õpilased.

Meediateadmiste mälumängus tuli 35,4 punktiga teiseks Koidula kool ja 26,5 punkti teeninud Ülejõe gümnaasium jäi kolmandaks.

Sama oli koolide paremusjärjestus kolmapäevases voorus, kus Sütevaka kogus 20, Koidula 19 ja Ülejõe 11 punkti.

Sütevaka kümnendikud asusid teadmisteproovi kohe alguses juhtima ega loovutanud kordagi liidripositsiooni. Ülejõe ja Koidula järgnesid läbi kahe vooru üsna tasavägiste skooridega, pärast teist vooru rebis Koidula ette ning pidi mälumängu lõpuks vaid ühe vähempunktiga Sütevaka paremust tunnistama.

Meediaalastele küsimustele vastamise kõrval esitlesid noored traditsioonilisi koduülesandeid, milleks seekord oli raadioreportaaži ja pressifoto ettevalmistamine.

Sütevaka reportaaž rääkis 12. märtsil Pärnu spordihallis toimunud “Tantsupalaviku” üritusest, Ülejõe oma Raeküla metsas toimuvast loomade mässust. Koidula gümnaasiumi noored tegid otseülekande naiste- ja vastlapäeva üritusest kooli staadionil, kuhu kosmoselaevaga maandusid rohelised mehikesed, kes röövisid kooli kunstiõpetaja.

Žürii hindas koole nii pressifoto kui raadioreportaaži kategoorias võrdsete punktidega.

Finaalvõistlusele sõidavad kõik kolm kooli kuueliikmelise võistkonnaga, kuhu igast gümnaasiumiastme klassist kuulub kaks õpilast.

“Meediamulli” eesmärk on arendada meediahuvi, panna proovile oma meediateadmised ja -oskused. Selles mälumängus osalevad Järva-, Viljandi- ja Pärnumaa gümnaasiumide õpilased. Maakondade koolide paremad kohtuvad finaalis 15. aprillil. Ürituse korraldavad ajaleht Järva Teataja, Kuma raadio, Paide gümnaasium ja Paide kultuurikeskus.

Mullu toimus “Meediamulli” finaal Pärnus hotellis Strand.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles