Sindi ööbikuks laulis ennast Kätlin Kits

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindi seltsimajas toimunud 14. laulukonkursi “Sindi ööbik” võitis koolilaste arvestuses Kätlin Kits, kes esitas laulu “Kollane vanker”.

Järjepideval ja menukal kohalikul konkursil astusid lavale Sindi lasteaia ja gümnaasiumi, Paikuse põhikooli ja huvikooli ModeRato laulustuudio 27 last, keda juhendavad Helle Salumäe, Margrit Kits ja Toomas Voll.

Väikeste laulusuude esinemist saatis instrumentaalansambel ja hindas žürii eesotsas Sindi muusikakooli direktori asetäitja Mall Türkiga. Tiitli Sindi ööbik 2011 pälvis õpilaste arvestuses Paikuse põhikooli 3. klassi õpilane Kätlin Kits.

Sindis korraldatav laulukonkurss on nime saanud Sindi muusikakooli 1891. aastal tööle tulnud Karl Jüri Rammi loodud tuntud koorilaulu “Õrn ööbik” järgi.

Ramm asutas töölisasulas Eesti esimese muusikaklassi, moodustas puhkpilliorkestri ja juhatas segakoore.

Sindi muusikakool kannab Rammi nime 2001. aasta 15. veebruarist, sellekohase ettepaneku tegi seltsimaja juhataja Priit Kask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles