Eesti keele instituut avas sõnaleiduritele foorumi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal president Toomas Hendrik Ilvese eestvedamisel aset leidnud sõnavõistlusel (sõnausel) osalenud keelehuviliste suure hulga pärast ja vajadusest uute eestikeelsete sõnade-terminite järele otsustas Eesti keele instituut (EK) luua omaette foorumi, kus kõik võivad uusi sõnu pakkuda ja esitatud ettepanekuid kommenteerida.

Uute sõnade foorumi leiab EKI kodulehelt portaal.eki.ee.

Foorumisse oodatakse eelkõige ettepanekuid uute, seni eesti keeles väljendamata või kohmakalt väljendatud mõistete tähistamiseks. Samuti võib esitada sõnu, mis on küll juba kasutamist leidnud, ent pole veel ära toodud sõnaraamatutes ega andmebaasides.

EKI teatmekogu spetsialist Kai Raud soovitab enne ettepanekute esitamist tutvuda olemasolevate allikatega, nagu „Õigekeelsussõnaraamat“, „Eesti keele seletav sõnaraamat“, „ÕSi uued sõnad“, mis kõik elektroonselt kättesaadavad EKI kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles