Pärnu õpilasfirma pälvis arengufondi auhinna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu õpilasfirma E-ained pälvis Eesti õpilasfirmade võistlusel argengufondi eriauhinna.
Pärnu õpilasfirma E-ained pälvis Eesti õpilasfirmade võistlusel argengufondi eriauhinna. Foto: Urmas Luik

Eile selgitati Tallinnas Swedbanki peamajas välja tänavune Eesti parim õpilasfirma, kus Pärnu õpilasfirma E-ained pälvis arengufondi eriauhinna.

Võistluse korraldajate teatel andis arengufond oma eriauhinna kõige ambitsioonikamale firmale ja selle pälvis Pärnu ühisgümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi ühisfirma E-ained. Võistlusel osalesid Andraš Tšitškan ja Enn Mäeorg. Õpilasfirma tooteks on voldikud ja veebileht, mille kaudu nad nõustavad inimesi kahjulike E-ainete kohta.

Finaalvõistlusest võttis osa teinegi Pärnu õpilasfirma, EurPiggy Pärnu Ülejõe gümnaasiumist, mis valmistab rahakotte eurode tarvis. Kokku pääses finaali 14 õpilasfirmat žüriile esitatud aruande põhjal.

Eesti parima õpilasfirma tiitli pälvis tänavu õpilasfirma SOCKme Tallinna 21. koolist. Võitjafirma teeb trendikaid mobiilisokke, paistis silma innovatiivse turundusega ja tegi tihedat koostööd suurettevõtetega.

Peaauhinna parimale õpilasfirmale pani välja Swedbank: noored saavad osa võtta Rootsi õpilasfirmade laadast ja külastada Swedbanki peakontorit Rootsis. Samuti esindab parim õpilasfirma Eestit Euroopa õpilasfirmade võistlusel Oslos 4.-7. augustil.

Teise koha pälvis õpilasfirma Rehvilahendused Tallinna Saksa gümnaasiumist. Noored teevad kardirehvidest LED-valgusteid ja kellasid. Kolmanda koha võitles välja õpilasfirma Kuuvalgus Põlva keskkoolist, nende tooteks on kasutatud hõõglampidest õlilambid.

Võistlusel esitlesid õpilased oma ettevõtete tegevust paariminutilise presentatsiooniga, tutvustasid oma tooteid ja müügioskusi ning andsid tehtust aru äriinimestest ja ettevõtjatest koosnevale žüriile.

Õpilasfirma on JA Eesti (Junior Achievement Eesti) ettevõtlusõppe programm, mille käigus gümnaasiuminoored omandavad reaalse tegevuse käigus teadmisi ja kogemusi ettevõtlusest. Tänavu tegutseb Eestis 150 õpilasfirmat 65 koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles