Pardakaamera video: hullumeelne kihutamine Via Baltical, kus purjus lätlane põgenes politsei eest ligemale 200 km/h (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu politseinikud ajasid laupäeva lõuna paiku Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel taga peatumismärguannet eiranud Läti kodanikku, kellele põgenemine lõppes teelt väljasõiduga.

Tagaajamisel tõusis kiirus tiheda liiklusega Via Baltical ligemale 200 kilomeetrini tunnis.

Korrakaitsjad pidid ohtliku roolikeeraja kinnipidamiseks kasutama peatamisvahendina "siili" ja hoiatuslasku õhku.

Laupäeval kell 12.41 sai häirekeskus kõne Pärnu elanikult, kes andis teada, et Riia maantee kaupluse ees on pargitud Leedu numbrimärkidega sõiduauto Seat. See auto hakkas helistajale enne silma ohtlike manöövrite tõttu ja teataja kahtlustas, et juht on joobes.

Kui patrull kohale jõudis, oli Seat poe eest juba lahkunud, kuid politseinikud asusid autot otsima. Kirjeldusele vastavat sõidukit märgati Pärnu–Ikla maanteel. Politseinikud andsid peatumismärguande, mida juht eiras, jätkates sõitu Läti suunas. Info edastati ülejäänud patrullidelegi.

Politseinikud sulgesid liikluse mõlemal sõidusuunal, et kasutada peatamisvahendina "siili". Seat sõitis sellest üle ja Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 184. kilomeetril paiskus teelt välja. Juht jooksis autost välja ja üritas metsa põgeneda. Politseinikud tulistasid õhku kaks hoiatuslasku, mille järel peeti mees kinni.

Fotod sündmuskohalt.
Fotod sündmuskohalt. Foto: AFP / Scanpix

Autojuhiks osutus 40aastane Läti kodanik, kel puudus juhtimisõigus ja kes oli alkoholi tarvitanud. Rohkem inimesi masinas polnud.

Sõidukijuht ei saanud vigastada ja ta viidi Pärnu politseijaoskonda, kus praegu jätkuvad menetlustoimingud. Mees peeti esialgu kinni 48 tunniks.

Vaadake politseiauto pardakaamera videolt, kuidas purjus juhti maanteel taga aeti!

Fotod sündmuskohalt.
Fotod sündmuskohalt. Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles