Pankrotistunud Glaskeki töötajad lõid Pärnus uue aknatehase

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknatootja Glaskeki pankrotistumise järel tööta jäänud mehed lõid  töötukassa toel Pärnus uue aknatehase.
Aknatootja Glaskeki pankrotistumise järel tööta jäänud mehed lõid töötukassa toel Pärnus uue aknatehase. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aknatootja Glaskeki pankrotistumise järel tööta jäänud kolm meest lõid töötukassa toel osaühingu Aknakoda ja avasid Pärnus uue aknatehase.

Töötukassa kinnitusel oli toetuse määramisel oluline uue ettevõtte juhtide kogemus selles valdkonnas. Tööd saanutest kaks kolmandikku olid samuti töötud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eesti suurim avatäidete tootja Glaskek pankrotistus läinud aasta augustis. Tööta jäid Glaskekis pikka aega juhtivatel kohtadel töötanud Rainer Aru, Andrus Pook ja Nigul Nurm. Norutamise asemel ja valehäbi tundmata läbisid nad töötukassa koolituse, koostasid äriplaani, taotlesid ettevõtluse alustamise starditoetust ja tänavu aprilli alguses algas Pärnus Ehitajate tee ääres asuvas Aknakoja tehases juba PVC-akende tootmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles