Pärnumaal on kütitud seitse hüljest

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljes.
Hüljes. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Eesti jahimeeste selts (EJS) annab enda kodulehel teada, et sel jahihooajal on jahimehed küttinud Pärnumaal seitse hüljest. Eestis kokku on hülgeid lastud kaheksa.

EJS märgib oma kodulehel, et 4. detsembri seisuga on kütitud seitse hüljest Liivi lahelt Kihnust ja üks hüljes Saaremaalt.

"Kuna hallhülge jahihooaeg kestab kuu lõpuni, on tõenäoline, et enamik küttimislubadest jääb realiseerimata," kirjutab EJS. Kihnu hülgekütt Evald Lilles on varem nentinud probleemi, et jahialad, kus kihnlased käisid varem küttimas, pandi kinni enne, kui load välja anti, ja sinna enam püüdma minna ei tohi. “Need kaks kohta on nüüd looduskaitsealad, seega ei ole nii kerge hülgeid sealt kätte saada,” vahendab koduleht kihnlase sõnu.

Aprilli keskpaigas alanud hooajaks kehtestas keskkonnaamet hallhülge küttimise limiidiks 45 isendit: 25 looma võib lasta Liivi lahel, kaheksa saarte põhja- ja läänerannikul ja 12 Soome lahel.

Hülgejaht kestab 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles