Maanteeamet katsetab Viimsis Pärnu firma ohutuslahendust (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on vilkuvate leedtuledega liiklusmärgid üleval Mai kooli juures.
Pärnus on vilkuvate leedtuledega liiklusmärgid üleval Mai kooli juures. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu firma Safelight paigaldas maanteeameti tellimusel Harjumaale Viimsisse Randvere lasteaia juurde ülekäigurajale vilkuvate hoiatustuledega liiklusmärgid. Järgmisel aastal valmib ohutuslahenduse mõju hindamiseks liikluskäitumuslik uuring.

Kollased vilkuvad märgutuled paigaldati Viimsis ülekäiguraja märkide külgedele. Jalakäija tuvastatakse soojuskaamera pildi abil ja inimeste liikumistrajektoore on võimalik programmeerida, et süsteem tuvastaks ainult teed ületada soovivad jalakäijad.

"Tegemist on pilootprojektiga, kus katsetame uut lahendust. Eesmärk on vähendada teeületamisel jalakäija eesõiguse eirajate arvu ja muuta teeületamine jalakäijatele ohutumaks," ütles maanteeameti liikluskorralduse arendustalituse juhataja Janno Sammul. "Asukoha valikul sai määravaks, et tegemist oleks asulat läbiva maantee reguleerimata ülekäigurajaga. Vöötrada ühendab mõlemal pool teed bussipeatusi, samuti kasutavad seda lasteaeda ja kooli minejad ja sealt tuljad."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles