Rotary tunnustas andekaid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused Pärnu Rotary stipendiaadid Maria Murumaa (vasakul), Laura-Maria Oja, Marit Kütt ja Andraš Tšitškan, pildilt puudub Aita-Liis Torrim.
Tänavused Pärnu Rotary stipendiaadid Maria Murumaa (vasakul), Laura-Maria Oja, Marit Kütt ja Andraš Tšitškan, pildilt puudub Aita-Liis Torrim. Foto: Ants Liigus

Nagu igal kevadel jagas Pärnu Rotary klubi noortefond tänavugi andekatele noortele tegevuse jätkamiseks stipendiume.

Sel kevadel maksti välja viis stipendiumi. Noore õpetaja preemia 960 eurot pälvis Pärnu Hansagümnaasiumi meediaõpetaja Maria Murumaa. Niisama suur preemia määrati Riias Stockholmi kõrgemas majanduskoolis õppivale Marit Kütile kui tublile välismaal haridust omandavale noorele. Toetajaile meeldis tema plaan asuda tööle Pärnus.

Andeka gümnasisti preemia anti Pärnu ühisgümnaasiumi õppurile Andraš Tšitškanile, kes mitmel aastal on olnud kohaliku kõnevõistluse parimate seas ning unistab poliitiku ja diplomaadi karjäärist. Noore sportlase preemia anti kergejõustiklasele Laura-Maria Ojale, kes õpib Sütevaka humanitaargümnaasiumis ja kuulub Eesti esisprinterite hulka. Loomingulise tegevuse eest pälvis tasu Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane, noor orelimängija Aita-Liis Torrim.

Õpilase stipendiumi suurus on 640 eurot.

2004. aastal asutatud noortefond on loodud andekate noorte õppimise, sportimise ja loometegevuse toetuseks. Stipendiume eraldatakse annetustega ja heategevusürituste tulust fondi kogunenud rahast. Fondi hallatakse heategevuslikus korras.

Noortefond toetab peamiselt Pärnus ja Pärnumaal elavaid noori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles