Väärikad panid 100 retsepti raamatusse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledž.
Pärnu kolledž. Foto: Urmas Luik

Väärikate ülikooli kuulajad pühendavad koduriigi juubelile raamatu “100 retsepti ja maitset vanaema ja vanaisa varamust”, mida esitletakse enne homset loengut Tervise konverentsisaalis.

Loengu teemal “Isamaa ilu hoieldes” peab riigivanem Kaarel Eenpalu tütretütar Anne Eenpalu teemal. Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suur­väli märkis, et kõnealune retseptikogumik on ainulaadne ja erakordne, sest sellesse on kogutud 100 retsepti vanavanematelt, nagu nemad toite valmistasid. Lisatud on vanade kaalude ja mõõtude seletused. Trükise koostamisele aitas kaasa üle 40 väärika õppuri.

“Retseptikogumik on tõeline kodanikualgatus ja algatus, et hoida alal meie toidukultuuri ja siduda selle kaudu põlvkondi,” sõnas Suurväli, lootes, et vanu retsepte taaskasutades saame kuhjaga uusi maitse­elamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles