Vanavanemate retsepti järgi valmivad keelt alla viivad road

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Trükisoe raamat “100 retsepti ja maitset vanaema ja vanaisa varamust” (pildil) on Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli kingitus koduriigi suurjuubeliks.

Eile esitles kogumikku projektijuht Mari Suurväli, kelle sõnade kohaselt on käsikirja tarvis enam kui 150 retseptist tehtud valik 35 inimese esitatud salatite, tortide, jookide, putrude, suppide, praadide ja muude toitude seast.

“Kolledži perel on hea meel selle ainukordse kingituse üle, mille te olete teinud endale ja kogu Eesti rahvale ja milles väljendub austus vana aja toidukultuuri vastu,” rääkis kolledži nimel sõna võtnud Anne Rähn esitlusel.

Valiku retseptikogumiku toite valmistas ja pildistas Signe Kiri, kes on üks väärikate ülikooli kuulajatest.

Kodanikualgatusena koostatud raamatu trükkis Pajo trükikoda ja ettevõtmise eestvedajad loodavad, et vanu retsepte kasutades on maitseelamus tagatud neilegi, kes on harjunud moodsa aja udupeeneid maitseaineid tarvitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles