Via Baltical tõotab protestiaktsioonile koguneda tuhandeid autosid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste lähistele on 24. veebruari ennelõunal oodata kuni 5000 autot, et kolonnis Lätti suunduda. Foto on illustreeriv.
Häädemeeste lähistele on 24. veebruari ennelõunal oodata kuni 5000 autot, et kolonnis Lätti suunduda. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ülehomme lõuna paiku aktsiisitõusu vastu protestimise aktsioon "24.02. kõik koos Lätti", kuhu korraldajate sõnutsi oodatakse tuhandeid osalejaid, pidi algul Pärnu külje all Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Reiu ristmiku juurde kavandatud kogunemise viima üle Häädemeestele.

Ürituse Pärnu piirkonna korraldaja Indrek Tarkpea sõnutsi ei lubanud maateeamet Valga–Uulu maanteele Reiu ristmikule koguneda ja nii määrati kohtumiskohaks kilomeetrine lõik Häädemeeste lähistel Arumetsa külas.

Tarkpea jutu järgi on Häädemeeste lähistele 24. veebruari ennelõunal oodata kuni 5000 autot. Sinna tulevad pärnumaalased, inimesed Saare- ja Läänemaalt ning pealinnastki.

"Olen kindel, et kõik läheb hästi. Olen korraldanud motospordiüritusi ja selle pärast ei pabista," lisas Tarkpea.

Ürituse Pärnu piirkonna korraldaja märkis, et aktsiooni korraldamine on viimastel päevadel väga pingeliseks osutunud. "Olen kolme ööpäeva jooksul saanud silma kinni umbes 15 minutiks," ütles Tarkpea.

Häädemeeste külje alla hakatakse kogunema enne keskpäeva. Lätti plaanitakse startida kell 12.15.

Piiriületus Iklas on kavandatud kella 13ks. Edasi võetakse suund Põhja-Läti väikelinna Mazsalacasse, kus saadakse kokku Valgast saabuva kolonniga.

"Mazsalacas rajatakse põllu peale suur parkimisplats, kuhu kogunetakse ja kus Eesti Vabariigi juubeli puhul peetakse pidupäevakõned," seletas Tarkpea.

Pärast umbes tunni pikkust koosviibimist võtavad protestiaktsioonist osavõtjad suuna Kilingi-Nõmme, kustkaudu liigutakse kodukohta.

Tarkpea märkis, et aktsioon ei ole alkoholiralli, vaid protestimärk valitsuse kehtestatud alkoholiaktsiisi tõusu vastu.

Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa on Pärnu Postimehele öelnud, et ürituse korraldaja on politsei poole pöördunud. "Oleme jaganud soovitusi ja arutanud võimalusi, kuidas üritusel turvalisust tagada," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles