Linn valmistub muuliäärse kergliiklustee ehituseks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuli kõrvale planeeritakse samasugust randa viivat kergliiklusteed nagu on keskranna kõrval rannaniidule ehitatud matkarada.
Muuli kõrvale planeeritakse samasugust randa viivat kergliiklusteed nagu on keskranna kõrval rannaniidule ehitatud matkarada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus valmistab ette riigihanget, et hakata augusti lõpus ehitama muuli kõrvalt randa viivat kergliiklusteed.

Tee algab Estonia katastroofi ohvrite mälestusmärgi lähedalt Rannapargist. Esmalt saavad jalakäijad ja jalgratturid liikuda 63 meetri pikkust asfaltteed pidi, seejärel mööda muuli kõrval asuvat 400 meetrit pikka vaiadel laudteed. Kokku 463meetrine kergliiklustee lõpeb tuletorni lähedal liivarannal.

Kolme meetri laiune tee on mõeldud selleks, et inimesed kuiva jalaga randa pääseksid. Keskrannapoolne muul on üks Pärnu sümboleid, kuid praegu on ligipääs sellele sonnide tõttu raskendatud.

Keskmiselt 1,6 meetri kõrgusel veepinnast kulgev tee piiratakse mõlemalt poolt kuni meetrikõrguste käsipuudega. Rajal on seitse pinkide ja prügikastidega istumisala, mille käsipuudesse süvistatakse leedribad, tee alguses ja lõpus asuvad jalgrattahoidjad. Laudtee sisse paigaldatakse 67 maavalgustit, mis paiknevad mõlemal pool teed.

Valgusteid valides arvestati nende paigaldamisega niiskele alale. "Projekteerija püüdis leida parima lahenduse sellistesse tingimustesse," kinnitas teede peaspetsialist Jaak Kanniste.

Kergliiklustee maksumuseks on plaanitud 351 306 eurot. Sellest 52 696 on Pärnu linna omafinantseering, ülejäänu moodustab Euroopa Liidu toetus. Täpne hind selgub pärast hanget.

Tööde algusajaks on kavandatud 21. august ja tee peab valmima 19. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles