Kõmsi lapsed esinevad muusikalis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna valla Kõmsi algkooli ja lasteaia lapsed esitavad ülejärgmisel nädalal kohalikus rahvamajas publikule muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded".
Lääneranna valla Kõmsi algkooli ja lasteaia lapsed esitavad ülejärgmisel nädalal kohalikus rahvamajas publikule muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded". Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

“Meil on just muusikali proov,” teatas Kõmsi lasteaia-algkooli direktor Pille Saatmäe, kes on muusikalise lavastuse “Saladus ja aarded” juhendaja teel kohaliku rahvamaja lavale.

Poolteise nädala pärast peab Riine Pajusaare muusikale kirjutatud etendus olema lavaküps, sest suurel neljapäeval, 29. märtsil on esietendus. Vaid sel päeval mängitava etenduse idee on näpatud “Bullerby lastest” ja läbiv teema on muretu lapsepõlv: palju põnevaid mänge ja kaaslasi oma koduõueski.

Kaasa teevad kõik koolilapsed ja lasteaia mudilased, kellele vanemad õmblesid kostüümid ja kohalikud töömehed valmistasid lavakujunduse.

“Tulin Kõmsile lasteaeda tööle, olin kogu aeg laval olnud ja nii me alustasimegi lastega muusikalide lavastamist,” rääkis Saatmäe, kes on laulja, koorijuht, muusikaõpetaja ja olnud Estonia teatris koorilaulja.

Kõmsi lasteaia-algkooli oma jõududega valmis 2006. aastal helilooja Mozarti 250. sünniaastapäevaks tema lapsepõlve kajastav muusikaline lavalugu. Sellest Vaike Ihermanni lavastusest saadi sisse selline hoog, et muusikalide lavastamine kujunes tavaks. Veel proovijärgus “Saladus ja aarded” on kaheksas muusikal, milles teevad kaasa kõik lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles