Viisnurk ostis Püssis asuva kiudplaadivabriku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Viisnurk.
AS Viisnurk. Foto: Ants Liigus

Mööbli ja puitkiudplaatide tootja AS Viisnurk omandas enampakkumisel nelja miljoni euro eest Püssis asuva kiudplaadivabriku.

Püssi vabrik valmis 2009. aastal ja seiskus mais 2010. Vabriku ehitas OÜ MKT Holding ning vabriku sisseseade ja ehituse kogumaksumus oli rohkem kui 14,7 miljonit eurot (230 miljonit Eesti krooni).

OÜ MKT Holdingu pankrot kuulutati välja mullu 25. oktoobril. Vabrik oli esimest korda enampakkumisel eelmise aasta 27. detsembril hinnaga 200 miljonit krooni (12,8 miljonit eurot).

AS Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnutsi on Püssi kiudplaadivabriku ost ettevõtte jaoks strateegilise tähtsusega investeering.

„Meil on Pärnus analoogne vabrik, mis töötab täisvõimsusel 24/7, aga me ei suuda rahuldada kogu potentsiaalset nõudlust. Et meie tooted on nõutud, plaanime saavutada Püssi tehase täisvõimsuse käesoleva aasta hilissügiseks,“ ütles Kivistik.

Kivistiku hinnangul annab Püssi kiudplaadivabrikus toota aastas kuni 70 000 kuupmeetrit kiudplaati ja tehase käive võiks sellest tulenevalt olla 7-8 miljonit eurot.

„Viisnurga jaoks tähendab see hüppelist käibekasvu ja aitab laiendada müügigeograafiat,“ ütles Kivistik. „Uue tootmisvõimsuse toel saame kasvatada müüki Aasia ja Lääne-Euroopa klientidele, kellele meie Skandinaavia klientide kõrvalt Pärnu tehase toodangut lihtsalt ei jätku. Kahe tootmisüksuse olemasolu võimaldab tooteportfelli jaotada tehaste vahel nii, et saavutame suurima efektiivsuse ning suudame tõsta ka Pärnu tehase tootmismahu 55 000 kuupmeetrilt 65 000 - 70 000 kuupmeetrini.”

Pärast Püssi tehase ülevõtmist muutub naturaalsete puitkiudplaatide tootmine Viisnurga kontserni suurimaks tegevusharuks.

Eelmisel aastal oli Viisnurga käive 13,9 miljonit eurot ja puhaskasum 771 000 eurot. Ettevõtte eksport moodustas 83% käibest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles