Kihnlased vürtsitavad kodumaakonna maitseid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu ainuke ametlik kohvik Kurase.
Kihnu ainuke ametlik kohvik Kurase. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaale kui selle aasta Eesti toidupiirkonnale lisavad juuni alguses vürtsi kihnlased, kes korraldavad kodusaarel ajaloo esimese kodukohvikute päeva. Ettevalmistused selleks on käinud pikka aega, kuid külastajate hulka piirab võimalus sõita Kihnu ja sealt tagasi mandrile.

Laeva Kihnu Virve kodu­lehe järgi on välja müüdud 2. juuni kaks hommikust väljumist Munalaiust ja 3. juunil kaks väljumist Kihnust. Vabamüüki läheb igale reisile 50 piletit, kuid eelis on Kihnu sissekirjutatutel. Aga neil, kellel mere taha jõudmisel muret pole, saavad tunda, mis on Kihnu keretäüs koos eheda laulu, pillimängu, käsitöö ja taluloomadega.

Lemsi ja Rootsikülas on avatud viis, Linakülas ja Säärekülas kolm kodukohvikut, nii et kokku 16. Ettevõtmist tugeb Eesti-Läti Unesco turismiprojekt ja teed juhatab teemavoldik.

Kihnlaste huumorimeel väljendub ka kodukohvikute nimedes, nagu näiteks Mutid ja Mõrrad või Muiatõs Vasta legendaarse Kihnu Jõnnu sünnikoha lähedal ja ürituse korraldajad lubavad, et “jahti suab ning tantsi kua”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles