Sindi õpilased rivistuvad Eesti lipu päeval raekoja ette

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi raekoda
Sindi raekoda Foto: Urmas Luik

Eesti lipu päeva hommikul, 4. juunil rivistuvad Sindi gümnaasiumi õpilased raekoja ette, kuhu kella 10ks kogunevad ­Tori valla ülejäänud koolide ja noorteorganisatsioonide esindajad ja töövaba rahvas.

Eesti lipu selts kingib käsi­lipu neile, kellel seda riiklikul tähtpäeval ühes võtta pole.

Päevakohaselt võtavad sõna Eesti lipu seltsi esimees Jüri Trei ja juhatuse liige Trivimi Velliste ning Tori vallavanem Lauri Luur.

Mängib Pärnu noorte puhkpilliorkester Rein Vendla juhatusel, sõnalis-muusikalise põimiku esitavad Sindi lasteaia mudilased ja gümnaasiumi õpilased.

Eesti lipu seltsi Sindi osakonna esimehe Urmas Saardi sõnade kohaselt järgneb lipu­rivistusele osalejate rongkäik tavaks kujunenult ajaloolist Pärnu maanteed pidi gümnaasiumi õue, kus laulab Anne Adams.

Tähtpäev jätkub kell 17 maakonnakeskuses Pärnus kõnekoosolekuga Koidula pargis. Kõne peavad Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja ja meer Romek Kosenkranius ja Eesti lipu seltsi nimel Jüri Trei.

Trikolooride lehvides minnakse rongkäigus teatrisse, mille suures saalis toimub kontsertetendus “Ema käed on kui sünnimaa” Sindi gümnaasiumi õpilaste ja lastevanemate esituses ja Eneli Arusaare juhendamisel.

Eesti lipu päeva tähistatakse riigikogu otsusega riikliku tähtpäevana 2004. aastast, sest uue kalendri järgi 4. juunil 1884 õnnistati Otepää kirikus Eesti üliõpilaste seltsi sinimustvalge lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles