Pärnus seatakse Eesti lipu aastapäeval rivvi 134 kandelippu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Koidula parki kogutakse kell 17 kokku 134 sinimustvalget kandelippu. Foto on illustreeriv.
Pärnus Koidula parki kogutakse kell 17 kokku 134 sinimustvalget kandelippu. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homme, 4. juunil saab Eesti lipp 134aastaseks. Eesti lipu päeva puhul heiskavad lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. 

Pärnu Koidula parki kogutakse kell 17 kokku 134 sinimustvalget kandelippu. Kõnelevad Pärnu linna volikogu esimees Andres Metsoja, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Eesti lipu seltsi esimees Jüri Trei. Pärast vabaõhuaktust liigutakse rongkäigus Endla teatrisse, kus kõneleb Eesti lipu seltsi auliige Trivimi Velliste ja toimub pidulik kontsertetendus „Ema käed kui sünnimaa". 

4. juunil 1884 kogunes 24 eesti haritlast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada Eesti lipp. Rahvusliku ärkamisaja harjal kinnistus sinimustvalge värvikombinatsioon rahvusvärvidena. Eesti iseseisvumisel sai trikoloorist riigilipp. Eesti lipu kasutamise õigus on igaühel. Selle heiskamisega anname märku ühtekuuluvustundest ja meile olulistest väärtustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles