Pärnu vallikraavi veel võistlesid tavatud veesõidukid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vallikraavi veel võistlesid jaburad veesõidukid.
Pärnu vallikraavi veel võistlesid jaburad veesõidukid. Foto: Ants Liigus

Pärnu vallikraavi veel nägi täna liiklemas ja võistlemas üpris ebatavalise väljanägemisega veesõidukeid, sest võistluse võitja selgitati välja mitte kiiruse, vaid jaburuse põhjal.

Jaburate veesõidukite võistlus on olnud 15 aastat tagasi alguse saanud Pärnu veefestivali Watergate lahutamatuks osaks ning nüüd on see pärast kuueaastast pausi tagasi suvepealinnas, nagu festival isegi, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Ideid veesõidukite ehitamiseks ammutatakse elust enda ümber, nagu ka ehitusmaterjali. Nii võib külmkapist saada paat või paadist vene kirves.

"Kõige merekindlam, kõige kasutustarblikum oli kolme naiste jalapaariga. /.../ Kõige kehvem oli see, mis ära uppus siin silla all, penoplastist," rääkis võistluste peakohtunik, Pärnu sadama kapten Riho Prints.

Naistejalgadega aluse disainis grupp pärnakaid, selle tagasihoidlikuks piloodiks oli Outloudzi muusik Stig Rästa.

Veefestivali peakorraldaja Priit Valkna sõnul tekitab igal aastal sooja tunde, et keegi on nõus vaeva nägema ja meisterdama.

"Me ei anna neile raha ega muud kui au ja kuulsust ja mõned piletid ja mõned auhinnad, aga inimesed on fantastilised. Mulle see meeldib väga," kinnitas ta.

Jaburate veesõidukite võistlusega sai Pärnu vesivärav avatud, festivali Watergate üritused jätkuvad ning pakuvad vesist sporti ja meelelahutust kokku kümne päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles