Langevarjurid tegid Pärnu lennuväljal 1359 hüpet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laager algas langevarjurite maandumisega Pärnu rannaliivale.
Laager algas langevarjurite maandumisega Pärnu rannaliivale. Foto: Ardi Truija

Pärnu lennuväljal 12. korda toimunud rahvusvaheline langevarjurite laager „Parasummer“ lõppes eile madalate pilvede tõttu paar tundi enne planeeritud lõpuaega. 8 päeva jooksul tehti kokku 94 tõusu ja 1359 hüpet. Naiste pesushüpe jäi kehva ilma tõttu tänavu sooritamata.

88 korda lennati Cessna Caravaniga, kolm korda Britten Norman Islanderiga ja kolmel korral hüpati kuumaõhupallilt, teatas langevarjurite laagri pressiesindaja Annika Arras.

Laagris osales 120 langevarjurit, esimest korda hüppas langevarjuga 45 inimest tandemit, neli langevarjuriõpilast lõpetas laagris oma AFF-koolituse ja sai õiguse iseseisvalt hüppama hakata.

“Parasummeril” toimus kolm võistlust. Esimene neist - Track Dive – seisneb selles, et üks langevarjur lendab selili eest ära, tema jalgade külge on seotud lindid ja teised kaks peavad teda kõhuli asendis taga ajama ning õige lindi kätte saama. Võistluse võitis Miikka Sakari Oksanen.

Teine võistlus oli kujundite moodustamine. Igas tiimis on kolm liiget ja kaameramees ning iga tiim sooritab kolm võistlushüpet. Rohkem kujundeid moodustanud tiim võidab. Sel korral oli 28 punktiga parim tiim “40+” koosseisus Kalev Ollo, Väino Ellamik, Tambet Holter, kaameramees Tanel Viin.

Kolmandal võistlusel tuli võimalikult kiiresti moodustada viieliikmeline ring. Võitis meeskond Lupus EST feat ATS koosseisus Kristiina Kasemets, Mart Norman, Marko Rink, Anton Sigal, Anton Tshislov, kaameraga lendas Kerttu Simson. Kujund saadi kokku 12,3 sekundiga.

“Parasummer” möödus turvaliselt. Kahel korral kasutati maandumiseks varuvarju abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles