Valmis esimene etapp uuest kõrgepingeliinist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile valmis esimene etapp Tartut, Viljandit ja Sindit ühendava uue kõrgepingeliini ehitusest, mille rajamine tagab vajalikus mahus ja suuremal võimsusel elektri liikumise Eestis ning parandab oluliselt Pärnu piirkonna elektriga varustatust.

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi väitel on uue õhuliini esimese etapi Tartu-Puhja valmimine oluline osa Eesti elektrisüsteemi võimsuse ja maksimaalse töökindluse tagamisest. “Liini ehitusse suunatav 34 miljoni eurone investeering kindlustab Pärnu tarbijatele igal ajahetkel kvaliteetse elektri ning samas loob ka võimalused uute tootmisvõimsuste liitmiseks Lääne-Eestis,“ ütles Veskimägi.

Tartut, Viljandit ja Sindit ühendav õhuliin suurendab Eestis elektrivõrgu ida-lääne suunalist läbilaskevõimet. Liini rajamisega kaasneb võimalus ehitada vajadusel ka kolmas Eesti–Läti liin ning tagada Lääne- ja Kesk-Eesti elektrivarustus Narva toitepunktidest sõltumatult.

Uue kõrgepingeliini ehitus toimub kahes osas: Tartu–Puhja–Oiu–Viljandi aastatel 2011-2012 ning Viljandi–Kilingi-Nõmme–Sindi aastatel 2013-2014.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles