Looduse Omnibuss sõidab taas Narva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kindlus.
Narva kindlus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Looduses käimist ja tundmaõppimist ärgitav Looduse Omnibuss sõidab Pärnust pühapäeva hommikul otse Narva, et näidata retkelistele sihtkohas Eesti Energia uut tuuleparki, tuhajärvistut ja taastatud Aleksandri kirikut.

Narva lähedale suletud tuhaväljale on kerkinud võimas tuulepark, kus põlevikivituhal seisvad tuulikud töötavad ligi 200 meetri kõrgusel merepinnast.

„Lähemegi neid ja tuulepargi platoolt avanevat müstilist vaadet värvilistele tuhajärvedele vaatama, pärast sõidame linna, käime kindluses, kirikus ja Pimeaias,“ rääkis Looduse Omnibussi eestvedaja, tunnustatud loodusemees ja ajakirjanik Jaan Riis.

Eesti Energia tuuleparki tutvustab Hannes Verlis, Narva kultuurilugu ja Aleksandri kirikut Villu Jürjo. Retke juhivad Virumaa patrioodid Kalle Suuroja ja Enn Käiss.

Loodusretek korraldajad soovitavad retkelistele söök-jook pikale sõidule kaasa võtta, tagasi Pärnus ollakse hilisõhtul. Väljasõit on teatriesiselt platsilt pühapäeva hommikul, hind oleneb vanusest ning nimi tuleb bussis istekoha kindlustamiseks enne kirja anda.

Looduse Omnibussi esimene reis Pärnust Narva toimus kevadpühal, 1. mail ning siis sõitis välja kaks viimse istekohani hõivatud bussitäit huvilisi, kes tahtsid oma silmaga näha võimsat Narva koske ja kunagist kuulsat Kreenholmi vabrikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles