Õpetajad hakkasid toolimeistriteks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšelloõpetaja Irina Matveus (vasakul) kutsus soomlanna Piipa Kallio kunsti- ja muusikakoolile toole kaunistama.
Tšelloõpetaja Irina Matveus (vasakul) kutsus soomlanna Piipa Kallio kunsti- ja muusikakoolile toole kaunistama. Foto: Ants Liigus

Eilsel õpetajate päeval maalis paarkümmend Pärnu muusika- ja kunstikooli õpetajat uue kunsti muuseumis vanu toole, et nii muusikakooli koridoris lapsi tunnist ootavad vanemad kui kunstikooli tulijad saaksid neil istudes aega parajaks teha.

Idee käis välja puhkpilliõpetaja Marju Mäe ja kunstikooli direktor Kristel Kallau haaras mõttest. Samaariast sai ostetud toole ja Ülejõe gümnaasium andis kolm pikka seljatoega pinki. “Värvid oleme ise ostnud ja vanad varud ning purgipõhjadki kaasa võtnud,” lisas Kallau ja sättis Pärnus töötube korraldanud inglise kunstniku Ann Wildrose’i autoritehnikas toole sniti võtmiseks nähtavale.

Samal ajal kui esimeste toolide jalad hakkasid lillasid-punaseid toone võtma ja solfedžoõpetaja Marika Pähkel lõikas salvrätist roose välja, saabus muusikakooli “kisakoor”: klaverisaatja Krista Jalango, solfedžoõpetaja Tiina Laur ja pisuke hiljem akordioniõpetaja Reet Nurming. Nemad näppusid värviseks teha ei plaaninud, küll olid valmis pintsleid pesema ja paberist vigureid välja lõikama.

Tðelloõpetaja Irina Matveus maalis toolipõhjale taimemotiivi ja rääkis, et unistas kogu lapsepõlve moekunstniku karjäärist ja moeajakirja Siluett moodide joonistamisest. “Nii pidi minema, et minust sai hoopis muusik, aga olen rahul, Siluetti ju polegi enam,” tähendas Matveus ja tunnistas, et joonistada meeldib talle endiselt.

Tðelloõpetaja kõrval sättis toolile pitsi ja pilte tema sõbranna, Pärnu rahulikku miljöösse laule ja raamatuid kirjutama tulnud Piipa Kallio.

“Meil on rahvusvaheline projekt,” pakkus Kallau.

Kui valge tool saab kaunistuseks mustad klaveriklahvid, võib aimata, et neid tekitab klaveriõpetaja. “No ei saa professionaalsest kretinismist lahti,” tunnistas Indrek Oselein. Aga tool sai ilus ja stiilne.

Suurvormide, mitmemeetriste raskete pinkide kallale asusid kunstikooli õpetajad. Kahte neist kaunistasid nad muusikakooli jaoks, ühe viivad oma majja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles