Jahimeeste selts alustas veelinnujahi koolitustega

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EJSis toimunud veelinnujahimeeste koolitajate ettevalmistus.
EJSis toimunud veelinnujahimeeste koolitajate ettevalmistus. Foto: Tõnis Korts

Eile alustas Eesti jahimeeste selts (EJS) välismaa linnujahimeeste koolitamist.

1. augustist jõustub jahiseaduse muudatus, mille alusel kõik külalisjahimehed, kes soovivad tulla veelinnujahti pidama, peavad läbima sellealase koolituse.

„Esimese veelinnualase koolituse läbisid jahikorraldajad, kes on loodust väga hästi tundvad spetsialistid”, selgitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts. Ta lisas, et „nad teevad oma tööd eelkõige kutsumuse pärast”. „Kõik on olnud väga head praktikud ja meil on igati alust arvata, et veelinnujahti korraldatakse edaspidigi korrektselt,” sõnas Korts.

Jahikorraldajatele tutvustati koolitusel jahiseaduse muudatust, jahinduse hea tava rakendamist Eestis ja ornitoloog Kaarel Rohu eelmise jahihooaja põhjal koostatud linnujahi uuringut. Väljaõppel hinnati koolitajate pädevust ja väljastati neile tunnistus. Järgmine veelinnujahi koolitus, mis mõeldud jahiseltside esindajatele ja teistele huvilistele, toimub täna kell 11 EJSi majas, aadressil Kuristiku 7, Tallinn. EJSil on sel aastal veel plaanis veelinnujahi koolitusi korraldada.

Koolituse eesmärk on tagada, et välisjahimehed järgiksid Eesti jahinduse hea tava ja väldiksid massilist küttimist. Jahiseaduse muudatuse vajadus tuli esile seoses Eesti ornitoloogiaühingu 20. oktoobril algatatud kollektiivse pöördumisega veelindude väidetava massilise küttimise lõpetamiseks.

Seadusemuudatus sündis tihedas koostöös Eesti jahimeeste seltsi, Eesti ornitoloogiaühingu ja keskkonnaministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles