Pärnu muutub väikseks Ameerikaks

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algavad Pärnus USA suursaatkonna, Raeküla Vanakooli seltsi ja Pärnu linnavalitsuse koostöös Ameerika nädalad, mis kestavad 31. oktoobrini. Kahe nädala jooksul toimub palju Ameerika kultuuri, traditsioone ja eluolu tutvustavaid üritusi kõikjal linnas.

Näidatakse Ameerika filme, Pärnu kesklinna ehitatakse indiaanlaste püstkoda tipi, Jazz Cafés linastuvad džässifilmid ja mängitakse vastavat muusikat, lasteaedades ja koolides korraldatakse Ameerika-teemalisi viktoriine. Päikeseraadio teeb kuulajatele viktoriini, mille peaauhinna iPodi on välja pannud USA saatkond.

Ameerika nädalate avaüritus toimub täna kell 15 Pärnu keskraamatukogus. Avasõnad ütlevad Krista Visas raamatukogust, linnapea Toomas Kivimägi, USA suursaadik Michael C. Polt ja Imbi-Ly Tasane Raeküla Vanakooli seltsist.

Raamatukogus avatakse näitus ”Ameerikat kujutades”, mis on koostatud eri ajastul valminud, Ühendriikide lugu jutustavatest piltidest.

Seejärel linastuvad raamatukogu saalis loodusfilmid USA rahvusparkidest. Ameerika nädalad lõpetab kõrvitsauuristamise töötuba ja halloween’i tähistamine 29.–30. oktoobril Pärnu vabakoolis.

Ameerika nädalate sündmustel saab silma peal hoida Raeküla Vanakooli seltsi kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles