Maakonna toidumeenet leida jääb aega alla kuu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik Pärnumaa tootjate mitmekülgset toodangut on maitsete aasta tähisena väljas Pärnu taluturul. Esitlusriiuli ees hoiab enda küpsetatud leibade kasti Riina Looring, tema kõrval taluturu juhataja Lagle Ruusmaa ja Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste.
Valik Pärnumaa tootjate mitmekülgset toodangut on maitsete aasta tähisena väljas Pärnu taluturul. Esitlusriiuli ees hoiab enda küpsetatud leibade kasti Riina Looring, tema kõrval taluturu juhataja Lagle Ruusmaa ja Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste. Foto: Mailiis Ollino

Kaunilt etiketitud ­mesi ja letšo, vürtsi- ja marjamoosid, õunaäädikas, siirupid, suur valik teesid, siidreid ja veine, aga ka käsitööleib, mille lõhn süljenäärmed tööle paneb – selline on Pärnu taluturul Pärnumaa maitsete aasta tähisega riiulile laotud toodete valik.

Nende seast võiks leida praegu ­otsitava Pärnumaa toidumeenegi. Pärnumaa maitsete aasta projekti­juhi Kadi Elmeste jutu järgi loodavad nad toidumeene konkursiga leida tooteid, mida on hea reisile kaasa võtta. Seni on turistid usinalt kaasa ostnud Tamme talu ürdisooli, Jaanihanso ja Tori siidrit, teesid ja mett. Popid on marjakrõpsudki, mida kahjuks Pärnumaal ei toodeta.

“Taluturul on kõik see, mis läheb koju lauale, sõbrale kingituseks, endale söögi tegemiseks, aga siin on sedagi, mille pakendilt saab ostja kohe aru, et see on kohalik kraam,” rääkis Elmeste, kelle tähelepanu keskmes on toidumeene kandidaadid. “Näiteks seda mustasõstraveini oleme külalistele pakkunud ja enne kui ütleme, et see on kohalik toode, ei usu keegi ­seda pudeli ega maitse järgi. Imestatakse: kas tõesti tehakse sellist maailmaklassi kuuluvat veini Pärnumaal?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles