Uue kunsti muuseum näitab USA filme

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chaplin “Suurlinna tuledes”.
Chaplin “Suurlinna tuledes”. Foto: Kaader filmist

Eilsest algas Pärnu uue kunsti muuseumis Ameerika filmide nädal, mis toimub ülelinnaliste Ameerika nädalate raames.

Uue kunsti muuseum esindab California osariiki, mistõttu programmis linastuvad filmid just selle osariigiga seoses.

Filminädala juhatas eile sisse Alfred Hitchcocki õudusdraama “Linnud”. See 1963. aastal valminud film algab rikka ja snoobliku tüdruku Melanie armastuslooga noore juristi vastu, keda ta kohtab San Francisco linnukaupluses. Neiu võtab ette reisi rannaäärses lahesopis asetsevasse linnakesse ja sellest saab sissejuhatus painajalikule sündmustereale, mis kulmineerub lindude totaalse rünnakuga.

Täna näevad lapsed animafilme ja laupäeval jõuavad ekraanile lood maailmakuulsatest ameerika kunstnikest Andy Warholist ja Mary Cassattist.

Kavast ei puudu ka tummfilmiklassika, pühapäeval linastub kinokunsti kullafondi kuuluv Charlie Chaplini “Suurlinna tuled”.

See on aegumatutest väärtustest soojalt ja huumoriga jutustav südamlik armastuslugu Väikese Hulkuri ja pimeda lilleneiu vahel. Kriitikud on filmi korduvalt valinud maailma kõigi aegade esikümnesse.

Samuti leiab ringvaate- ja reisifilme, mis tutvustavad California osariiki. Filmikava lõpetab järgmisel neljapäeval dokumentaalfilm “Internetiga suureks”, kus teismelised loovad endale virtuaalse mina, kes nad olla tahaksid. Kuid virtuaalse minaga kaasnevad küberkiusamine ja internetikuulsus.

Täpne kava leiab uue kunsti muuseumi kodulehelt. Kõik seansid on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles