Kalmistul valitseb leheuputus

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Metsakalmistul pole kusagile prügi panna, sest prügikastid on puulehti ja oksarisu triiki täis.
Pärnu Metsakalmistul pole kusagile prügi panna, sest prügikastid on puulehti ja oksarisu triiki täis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Metsakalmistu jätab hingedepäeval paremat soovida, sest prügikastid on sügislehti ja okkaid triiki täis ning kaevu, kust pumbata vett lillevaasi, annab surnuaial otsida.
 

„Sügis on lehtede langemise aeg, terve linn on lehti täis,” nentis Raul Sarandi, Metsakalmistu heakorra eest hoolitseva OÜ Pärnu Haldusteenuste juhataja kolmapäeva pärastlõunal. „Neid veetakse jõudumööda ära, paraku läks meil üleeile prügiauto poole reisi peal katki, sellest on lehevedu Metsakalmistul takerdunud, aga see jätkub kas täna õhtul või homme hommikul.”

Sarandi möönis, et tingituna topanud veost ei mahu kõik lehed enam kastidesse, ent lehti võib panna ka prügikastide kõrvale: sealt viiakse need hiljem minema.

Kalmistu kaevude kohta selgitas Sarandi, et veneaegsetega pole probleeme, küll tuleb hea seista uute ja hinnalt kallite kestmise eest.

„Vanadel on veetase pumba seistes madalal ehk külmumispiirist allpool, uued aga töötavad teistmoodi: neil on veesammas toodud üles välja ja need kaevud kardavad külma,” rääkis juhataja.

„Sellepärast võetakse pumbad üldse maha ja pannakse talvekorterisse; pealegi – ega sügisel keegi enam midagi isuta ja vihma tuleb ka, mida seal kasta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles