Kabli linnujaamas tabati pea kümne aasta järel kägu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kägu.
Kägu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal Kabli linnujaamas lõppes 1. novembril 43. rõngastushooaeg, üheks huvitamaks leiuks oli ligi kümne aasta järel taas käo tabamine.

Üleeile eemaldasid keskkonnaameti bioloogid Helgolandi rüsalt võrgu ja ühtlasi panid punkt tänavusele rõngastushooajale. 43. hooaeg kujunes rõngastatud isendite arvu poolest küllaltki kesiseks - kokku sai rõnga 5300 lindu, kirjutab looduskaitse bioloog Meelis Leivits linnujaama kodulehel.

Leivitsa teatel kujunesid enamiku lühimaarändurite püüginumbrid väga väikeseks. „Osalt võib seda seletada valitsenud ilmaoludega rändeperioodil, kuid osa liikide puhul kindlasti eelnenud pakaseliste talvedega,“ märkis ta.

Hooaja jooksul saadi üks taasleid, mis oli Leedu rõngaga sinitihane. Haruldustest vääris märkimist üks rõngastatud vööt-lehelind.

Kakulistest rõngastati hooaja jooksul kokku kuus värbkakku, mis on üle keskmise tulemus. Teistest kakulistest veel üks karvasjalg-kakk ja üks händkakk.

Huvitavamate liikide hulgas oli Leivitsa teatel veel üks kukkurtihane ja üks kägu. Kägu tabati linnujaamas viimati 2002. aastal ja händkakk 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles