Ööpäev kadunud seeneline leiti tänu vihjele elusa ja tervena 

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligemale ööpäeva kadunud olnud 79aastane Vaike, kes eile pärastlõunal metsa seenele läks, leiti politsei teatel elusalt ja tervelt.

„Tänu kohalikule elanikule, kes oli teadlik Pärnus metsa seenele läinud ja kaotsi jäänud naisest, õnnestus politseil tema vihjele tuginedes naine nüüdsama elusalt ja tervelt üles leida. Nagu vihje otsitava naise võimalikku asukohta kirjeldas, leitigi proua Pulli külast kohaliku koolimaja lähistelt sihitult kõndimast,“ lausus Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters.

Peters märkis, et kohalik oli sealkandis kirjeldusele vastavat naist näinud ja andis sest kohe hädaabinumbril teada. „Nii saime oma jõud koondada just sinna piirkonda, et laekunud vihjet kontrollida, ja see andis loodetud tulemuse,“ sõnas Peters.

Peters rõhutas, et viimaste metsaotsingute valguses on politsei järjepidevalt kokku puutunud juhtumitega, kus inimesed ei ole metsa minnes mobiiltelefoni kaasa võtnud. „Range soovitus igasuguste traagilisemate tagajärgede välistamiseks on metsa minnes alati laetud mobiiltelefon kaasa võtta. Nii saate hätta sattudes kohe abi küsida ja vajaduse korral saab politsei hädasolija asukohta positsioneerida,“ ütles operatiivjuht.

Otsingu kaart.
Otsingu kaart. Foto: Pärnu Postimees

Politseijuhi sõnutsi tuleks alati mõelda mitu sammu ette ka neil, kes arvavad, et egas nendega midagi juhtu. „Metsa minnes on mõistlik igal juhul selga panna kirevamat värvi riided. Kui peaksite sihi kaotama ja vajate abi, on loodusest eristuvad värvid need, mida otsijad nii maal kui õhus suudavad hõlpsalt eristada ja saavad teile aegsasti abi pakkuda saavad,“ toonitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles