Tuntud inimene proovib Saugas raamatukoguhoidja ametit

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibyl Vane'i vokalist Helena Randlaht proovib raamatukoguhoidja ametit.
Sibyl Vane'i vokalist Helena Randlaht proovib raamatukoguhoidja ametit. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Esmaspäeva õhtul vahetub Sauga raamatukogus tunniks raamatukoguhoidja, kelleks saab Sibyl Vane'i vokalist Helena Randlaht.

“Ta oli rõõmuga nõus raamatukoguhoidja ametit proovima,” rääkis Sauga raamatukogu juhataja Piia Salundi. Peale raamatute kätteandmise on muusik lubanud kõikidele soovijatele lahkelt autogramme jagada. Üritus “Tuntud inimene raamatukogus” toimub raamatukogupäevade raames.

“See on üle-eestiliste raamatukogupäevade aegne traditsiooniline ettevõtmine, mille käigus käivad juba kümmekond aastat raamatukogudes lugejaid teenindamas muul elualal tuntud inimesed: vallavanemad, koolidirektorid, muusikud,” kõneles Salundi. Tänavused teemapäevad “Kohtume raamatukogus!” vältavad 20.–30. oktoobrini.

Peale Randlahe külastab Sauga raamatukogu looduse-, kirja- ja rännumees Hendrik Relve, kuid sedapuhku ei pea ta raamatukoguhoidja ametit, vaid jutustab põnevatest paikadest ja kohtumistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles