Politsei hoiatab: must jää on muutnud teed ohtlikult libedaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must jää.
Must jää. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ootamatult miinustesse langenud temperatuur on muutnud teed äärmiselt libedaks, mistõttu politsei palub kõigil sõidukijuhtidel olla väga ettevaatlik.

Maanteeameti andmete järgi valitsesid Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel täna varahommikul teekattel kohati miinuskraadid.

Riigi ilmateenistuse mõõtmisandmed näitasid, et õhutemperatuur langes alla nulli Pärnus ja Koodu vaatlusjaamas.

Teid kattev kiilasjää on raskendanud täna hommikul liiklemist kõikjal riigis, aga eriti Põhja- ja Kesk-Eesti asulavälistel teedel. Tallinna ja Rakvere lähistel on juba juhtunud mitu libedusest tingitud liiklusõnnetust, kus seni pole õnneks keegi raskesti viga saanud.

Pärnumaal polnud kella 8.45ks teateid liiklusõnnetuste kohta.

Politsei palub liiklejatel olla tähelepanelik ja tuletab meelde, et piirkiirus pole kohustus, vaid võimalus. Sõita tasuks pigem aeglaselt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides.

Musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavaheteedel, seda eelkõige varahommikuti. Libedust põhjustavad mahalangenud märjad lehedki, mida näiteks kõrvaltänavatelt kiiresti ära ei koristata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles