AQ Lasertooli tootmishoone vahetas omanikku

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AQ Lasertooli põhitegevusala on lehtmetallist toodete valmistamine maailma ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses.
AQ Lasertooli põhitegevusala on lehtmetallist toodete valmistamine maailma ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses. Foto: Urmas Luik

Investeerimisfond United Real Estate Fund MASF müüs kinnistu OÜ Tarteks Tradingule.

Tehingut finantseeris AS LHV Pank. Poolte kokkuleppel on tehingu maksumus konfidentsiaalne. Kunagine omanik ostis Pärnus Kodara 7 asuva OÜ AQ Lasertool büroo- ja tootmishoone 2017. aastal. Uus omanik Tarteks Trading on kinnisvarainvesteeringute ja -halduse alal tegutsenud üle 15 aasta.

Tänavu kevadel sai omaniku ka ettevõtte ise, kui Soome ärimehed müüsid Pärnu metallitehase Rootsi suurkontsernile Aros Quality (AQ). AQ kontserni kuulub mitukümmend metallitehast nii Euroopas, Aasias kui Lõuna-Ameerikas. AQ kontserni kuulub samuti metallitehas Lemmetsa külas.

Lasertool on omakorda üks Pärnumaa suuremaid tööandjaid: tehases teenib leiba ligemale 380 inimest. Ettevõtte müügitulu ulatus mullu 38 miljoni euroni ja firma teenis kasumit 2,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles