Ajujahile esitati Pärnumaalt 16 äriideed

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurima äriideede konkursil võistleb tänavu ligemale 350 ideed.
Eesti suurima äriideede konkursil võistleb tänavu ligemale 350 ideed. Foto: Kuvatõmmis

Eesti suurimale äriideede konkursile Ajujaht esitati tänavu 341 mõtet, Pärnumaalt saadeti võistlustulle 16 ideed.

Kõige rohkem ideid esitati Harjumaalt ja Tallinnast, vastavalt 162 ja 43. Tartumaalt laekus neid 66, Lääne-Virumaalt kümme, Raplamaalt üheksa, Ida-Virumaalt ja Saaremaalt seitse, Võrumaalt kuus, Jõgevamaalt, Lääne- ja Viljandimaalt kolm, Järva- ja Valgamaalt kaks ning Põlva- ja Hiiumaalt üks.

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas esitati 99 ideed, sotsiaalse ettevõtluse teemal 46 tööd, tööstuse ja disaini valdkonnas 40 ideed, turismi ja teenusmajanduse valdkonnas 23, tervise ja biomeditsiini valdkonnas 22, energeetika ja keskkonna valdkonnas 21 ja loomemajanduses seitse äriideed. 83 tööd aga liigitasid esitajad muu kategooria alla.

341 äriideed saadeti Ajujahile möödunud aastalgi. Konkursile püriti esimest korda kõigist 15 maakonnast.

Ajujahi ellukutsuja ettevõtluse arendamise sihtasutuse ettevõtluse keskuse direktori Tanel Rebase sõnutsi näitab esitatud ideede arv Ajujahi kindlat kohta Eesti ettevõtluses.

“Inimeste huvi ettevõtlusega alustamise vastu ei ole kuskile kadunud, Ajujahi kogutud ideede saak on selle tõestus,” ütles Rebane ja lisas, et soovib kõigile osalejatele edu ning ootab huviga, millised põnevad ideed tänavu esile kerkivad.

Võrreldes eelmise aastaga kasvas enim sotsiaalse ettevõtluse kategoorias esitatud ideede arv, kuhu sel aastal laekus 46 äriideed. SEB Grupi innovatsioonijuhi ja žüriiliikme Mart Maasiku sõnutsi on ühiskonna mõistmine edu eeldus kõigile ettevõtjatele, kes soovivad kasvada. “Ajujahilt kasvab igal aastal välja mitu edukat sotsiaalset ettevõtet. Usun, et need meeskonnad inspireerivaid kõiki teisi ettevõtjaid laiemalt mõtlema,” lausus ta.

Elisa tegevjuht ja võistluse žüriiliige Sami Seppänen tunneb head meelt tänavuse ideekorje saagi üle. “Kõige enam ideid laekus IKT valdkonnas: esitati nii äppe, jagamismajanduse platvorme kui ka näiteks vähemalt üks isikutuvastussüsteemi lahendus,” rääkis ta ja lisas, et loodab sellelt hooajaltki põnevaid koostööprojekte.

Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, millel käib 12. hooaeg. Konkursi auhinnafond on 75 000 eurot.

Paari nädala jooksul valib žürii välja 100 äriideed, mis jäävad edasi võistlema. Kuu lõpul valitakse neist järgmisesse võistlusfaasi 30 ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles