Pärnu haigla töötajad algatasid heategevusaktsiooni

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskampaania algatajad Tiiu Karlson ja Sergei Puusepp muretsevad inimeste turvalisuse pärast ja otsustasid hakata helkureid jagama. Seda algatust toetas haigla juhtkond eesotsas Urmas Sulega (vasakul).
Heategevuskampaania algatajad Tiiu Karlson ja Sergei Puusepp muretsevad inimeste turvalisuse pärast ja otsustasid hakata helkureid jagama. Seda algatust toetas haigla juhtkond eesotsas Urmas Sulega (vasakul). Foto: Errit Kuldkepp

Pärnu haigla kaks töötajat muretsesid väga kaaskodanike turvalisuse pärast ja neil tekkis mõte inimestele helkureid jagama hakata, seda ideed toetas haigla juhtkond. Nüüd võibki juhtuda, et kui haigla välisterritooriumi heakorra eest vastutav Sergei Puusepp või hooldaja Tiiu Karlson teile pimedas vastu tulevad ja näevad, et helkur puudub, saate selle neilt kingiks.

“Kurb on vaadata, kui autoga sõites märkad viimasel hetkel kedagi teepervel kõndimas või üle tee jooksmas,” nentis Karlson. “Tõepoolest, kui ma hommikuti Pärnu haigla ees puhtust tagades toimetan, märkan nii paljusid tööle või arstiabi saama suunduvaid helkurita inimesi,” lisas Puusepp.

Haigla juhatuse esimees Urmas Sule tõdes, et head ettepanekud nii kolleegidelt kui kodanikelt on alati teretulnud ja juhatus püüab leida viise häid ideid toetada. “Olles tihti autoroolis, märkan samuti helkurita jalakäijaid, kes ilmuvad märkamatult vaatevälja ja ohustavad nii ennast kui ka kaasliiklejaid,” täheldas Sule.

Sule meenutas, et mõni aasta tagasi tegi Eesti pimedate liit ettepaneku märgistada selgemalt haigla trepid ja uksed. Haigla juhi teatel pandi kõikidele treppidele ja ustele kollased märgistused.

Detsembri jooksul on asutusel plaanis jagada 1000 helkurit, et anda oma panus inimeste turvalisse liiklemisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles