Video: koer aitab toimetulekukoolis liikumistundi anda

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraapiakoer Ugole väga meeldib, kui perenaine talle tunni tarbeks jälle mõne triki õpetab ja ta saab seda tunnis demonstreerida.
Teraapiakoer Ugole väga meeldib, kui perenaine talle tunni tarbeks jälle mõne triki õpetab ja ta saab seda tunnis demonstreerida. Foto: Urmas Luik

Iga nädal aitab armastatud Ugo Pärnu toimetulekukoolis liikumistundi anda. Kooli ülejäänud töötajatest erineb ta mitme tunnuse poolest: näiteks on tal neli jalga ja saba. Ugo on kuueaastane Berni Alpi karjakoer.

Liikumistunnid algavad tavaliselt rivistuse ja tervitusega, nii seekordki. Ugo teretas haugatusega. Tund võis alata.

Pärast soojendust asusid osalised harjutuste juurde. Kõigepealt valmistasid lapsed neljajalgsele sõbrale agility-raja, hakates ise postideks. Huviga vaatasid nad, kuidas koer ümber nende slaalomit kõndis.

Seejärel asusid trennilised üle tõkke hüppama. Ugo koos Pärnu toimetulekukooli füsioterapeudi Anneliis Jaanusega näitas ette, lapsed tegid järele. “Kui koer harjutusi kaasa teeb, on kõigil hoopis lõbusam,” märkis Jaanus. Tema sõnu kinnitas laste nägudelt peegelduv rahulolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles