Algab jahiohutuse aasta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahiohutuse teema valikut mõjutas asjaolu, et viimasel jahihooajal juhtus mitu õnnetust relvadega.
Jahiohutuse teema valikut mõjutas asjaolu, et viimasel jahihooajal juhtus mitu õnnetust relvadega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti jahimeeste seltsi (EJS) juhatus otsustas, et järgmise aasta teema on jahiohutuse aasta. EJSi presidendi Margus Puusti sõnade kohaselt mõjutas teema valikut asjaolu, et viimasel jahihooajal oli mitu õnnetust relvadega.

“Ohutusnõuete täitmine jahirelvi käsitsedes on meie prioriteet – see puudutab nii noorjahimeeste ettevalmistust kui staažikatele jahimeestele ohutustehnikanõuete meelde tuletamist,” märkis Puust.

Aasta sees korraldatakse ohutustehnika ümarlaudu, õppepäevi, alg- ja täiendusõpet ning juhatuse liikmed sõnas­tavad ettepanekud teemat käsitleva seadusandluse täiendamiseks.

EJSi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnutsi ei puuduta ohutustehnika vaid jahirelva kasutusoskust.

“Oluline on kindlustada ­jahipidamise käigus nii jahikaaslaste kui kõigi teiste ohutus. Sellega seostub jahikantslite rajamine vaatevälja suurendamiseks ja metsasihtide puhastamine,” selgitas Korts.

EJS on aasta teemasid määranud 2013. aastast, mil keskenduti jahikultuurile ja eetikale. Järgnevate aastate teemad olid “Märka ulukit”, “Koostöö”, “Jahimeheks”, mullu “Loenda ulukit” ja tänavu “Jahindus on looduskaitse”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles