Pärnumaal otsitakse 24 päkapikku

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu.
Jõulupuu. Foto: Ants Liigus

Kümnendat aastat kogub SEB heategevusfond kokku jõulukingisoovid lastelt, kes elavad kas asendus- või turvakodus.

Detsembri jooksul otsib pank “Jõulusoovide puu” raames häid inimesi, kes aitaksid täita laste südamesoovid.

SEB heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi seletas, et iga lapse soovi taga on omaette lugu. “Lapsed on oma kirjades lahti mõtestanud, miks just see kink talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad aeg-ajalt omaette olla, või tõukeratas, mis kiirendab teed koolist trenni, või äratuskell, mis aitab koolipäeval õigel ajal ärgata – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus,” kõneles ta.

Pärnumaa lastest soovib näiteks kuueaastane Carmen tahvlit, sest järgmisel sügisel läheb ta kooli ja tahab juba praegu kooliks ettevalmistusi teha. 13aastane Artur unistab “Monopoli” mängust, et saaks sõpradega koos ajusid ragistada. Kolmene Sofia tahaks uut nukuvankrit, sest praegune on väga vana ja logiseb.

„Jõulusoovide puu“ projekti kaudu saab aidata laste unistustel täituda, valides soovide seast südamelähedase kingituse ja tehes annetuse.

Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakitakse need vabatahtlike abiga ja saadetakse kingikotid jõululaupäevaks laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõik pakid pannakse kokku individuaalselt. Kui kingitus on soetatud ja päkapikud selle ära pakkinud, saab annetaja jõulupuul järele vaadata, milline kingitus tema annetuse eest lapse pühadepaki sisse on pandud.

Eesti asendus- ja turvakodude laste jõulusoovid on üleval veebiaadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu. Pärnumaal on praeguse seisuga kingita veel 22 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles